Friday, February 17, 2012

ROUSSEAU in the spotlight ...

LA VOLONTÉ GENERALE ...

is de meest bekende spreuk als erfgoed van de Franse filosoof ... waar ik de Engelstalige WIKI link
met dit motief:


During the period of the French Revolution, Rousseau was the most popular of the philosophes among members of the Jacobin Club. Rousseau, a Freemason[3] was interred as a national hero in the Panthéon in Paris, in 1794, 16 years after his death.

Ergo "hoe stonden de Jacobijnen bekend en had dit een relatie met Santiago de la Compostella?"

een vraag van het slimste jongetje van de klas en klasse ala Pim of Theo, zeg maar ...


Uitleg: Sant Iago is de heilige Jacobus ...die gevierd wordt op 25 juli elk jaar ... vanwege de compostella - de heldere ster die iedereen verbaasd deed staan en impliciet verenigde alsof er sprake was van een groot vuurwerk.

Dus???
Even kijken naar de Jacobijnen via de smart link ...
"To this day, the terms Jacobin and Jacobinism are used as pejoratives for radical, left-wing revolutionary politics" en hoe strookt dit met "notorious for its implementation[2] of the Reign of Terror".

Tja als de WIKI zo gevuld is met onbegrijpelijke articulaties om sferen te beschrijven ... hoe kun je er nu chocola van maken met betrekking op de Politiek?

Immers? Het idee is toch dat de terreur van rechts komt: daar moet je bij zijn om niet "hun slachtoffer" te worden. Reden om ook instrumenten als protocollen op te tuigen en begrippen als "kartel" te voeren ter vermijding van hun ontstaan.

"Benoem je iets dan maak je het groter" heet dan de in-zegening bij ontvankelijk volk ... of de burgerman.

...

Ergo Rousseau bleek onder invloed van Spinoza en Markies de la Fayette zegt Rob dan, iemand die het heeft uitgezocht ... En niet blij met dit artikel op de anarachielleshiel.
Tja , waar maak je je nog druk om ... S'ace : "het is Schering en Inslag" ... geen leiding, geen gehoor, geen luister, geen dialoog ...: de zieken en kreuners en steuners zijn goed voor de zorginstanties en dus goed voor de economie of econemie ... hoe spel je het ook alweer articulerend voor hoe t wordt opgevat vandaag de dag?


Hoe werkte de media van die tijd? (is een goede vraag)


Wel - iemand die geliefd was bij t volk kon je voor je karretje spannen - als stormram om je zin te krijgen waar het de macht aanging.
Tja ... bekend patroon - the medium is the message : Marshall McLuhan ... mooie naam ook ...


Dus Rousseau zijn goede naam werd gebruikt door de Free Masonry - hier de vrijmetselarij ...


~~~
maar eh S'ace ...
wat betekent dan de SPOTlight?


Wel het is een Engels woord dat in het Nederlandse een andere betekenis heeft ...
omdat je het kennelijk even verdient om in het licht te staan op die plek: SPOT ...


Niets legt het verband met het werkwoord spotten ... behalve de spraakverwarring ... , die in de politieke arena wordt benut als hilariteits notie ook de humor te betrachten. En humor daar moet je vooral aan meedoen! Trix houdt van Satire, heet het dan.
(weer een slecht moment als net haar 2e zoon Friso onder een lawine terecht komt met enig levensgevaar)


Dus hoe gaan wij in Nederland het erfgoed van Jean Jacques Rousseau vieren met een goede, integre spreken voor de boodschap???

kijk ik naar de datum : 28 juni 2012 - in de geboortekalender: KIN 31 - blauwe boventoon aap.

prima zegel voor de Vrije Geest  - niet per sé een metselaar maar ook programmeur of app-bouwer of ervaringsdeskundige; kortweg iemand met een heus vak en een talent dat flutend zijn werk kan doen op de gezamelijke vloer ...

( Is het hier wel chique naar de vrije bevinding van enig hoger of betiteld personeel de relevante betrokkenheid en instemming te delen? )


groet Cees die zich S'ace naamt om de publiciteitsfactor te schuwen als contramotief
eindnotie
de algemene wil van het volk is het pad dat zich opent voor de vernieuwing voorgegaan door meestal een enkel individu die als vanzelve in de schijnwerpers komt ook al was dit niet zijn of haar bedoeling of opzet. Het gaat dan om de daad en het wederkerige direct uitgewisselde effect.


geboorte characterisering
droomkaste : aap5 - een magie bedrijvende speler met uitstraling als effect van zijn handelen
maya tzolkin: aap1 - leidende gids/trend van een golf aan spelers inzake de beweging van aap5
kweakspell: witte boventoon wind5 - een spiritwezen dat de communicatie bevordert in strikte uitwisseling : de woordvoerder