Sunday, July 19, 2009

het hartbrein

hoe het brein een deja vu rijk is en het hart een ander ... maar welk?

Bewustmakend nieuws geeft het bericht af:

Hartbrein
Een Amerikaanse cardioloog, Andrew Armour, ontdekte begin jaren negentig dat het hart over een eigen neuraal netwerk beschikt: het hartbrein. Weliswaar is dit een klein brein, maar toch bleek dit hartbrein veel meer informatie naar het grote brein te sturen dan andersom.

Op grond van de informatie van het hartbrein worden in de hersenen allerlei biochemische en elektrische reacties in gang gezet: de bloeddruk, de ademhaling en de aanmaak van stresshormonen bijvoorbeeld. Kortom, in tegenstelling tot wat we vaak denken, namelijk dat onze hersenen alles controleren, ligt de werkelijke basis veel dieper: in ons hart.


Als pionierend directeur van de stichting Waternet heb ik de eer dit gebied sedert 2004 te verkennen via het project met Fundamental en Chaosforumgenoten Jan en Hans in een startende onderneming Mental Fitness Company ...

Ikzelf breng in de specifieke bedrijfsproblematiek en geestesziekten die heerseen in het ernstig van de mens vervreemde stichtingswerk , o.a. in relatie met het besturende gedeelte van dit democratisch ingebedde geheel.

Werkende weg ontdek ik dat mensen veel vertrouwen hechten in de nieuuwe technologie edoch vergeten lijken dat wij die technologie ingebed hebben in ons instrumentarium dat wij vroeger wel benaderden met de term tempel - ergo je eigen systematiek gegeven door vader en moeder, ofwel moeder natuur - wie anders???.

Edoch wie is er geinteresseerd in iets dat geen markt kent al is de ervaringsmarkt immer onder ons ... veelal de niet met rekeningen ge-outilleerde markt waar mensen zich met elkaar realiseren.

DE NEUREEBAH

is bijv. een meditatie-techniek die mensen individueel en groepsgewijs kunnen hanteren om het lichaam te reinigen en hernieuwd te orienteren op de kosmos - het niewe / elke nieuwe dag en haar specifieke bericht ...

Kortweg NEU, REE en BAH zijn 3 klanken van veel meer die 3 energiegebieden raken en verleiden (via een gracieuze lichaamsbeweging) tot herkenning ... Een soort van pianostemmerij waar het lichaam zelf de piano is ... Hmmm , kan toch handig zijn wanneer je die kennis weer tot je neemt en en passant praktiseert.

Zelf placht ik dit toe te passen op mooie plekken en momenten die in same met mijn lifje passeer en dan en passant "eer". Dan waan ik mij wel een hier-o-phant of beter ... een hieroplant - iemand die een nieuw zaadje in zichzelve ontkiemt ...

En vanzelf wil ik dit graag kenbaar maken aan ieder die er toe openstaat.

toY S'ace