Wednesday, June 23, 2010

5 partijenkabinet geopperd

de eerdere gedachte een "buitenbeentje" de paarsplus (of violette?) variant leiding te gaan geven in deze bijzondere en buitengewone scharniertijd begint te gloren in de "koppies" van de heren plus dame politici.

tevens verklaar ik de termen bijzonder en buitengewoon:

  1. bijzonder omdat wij de opmaat maken voor de troonswissel in de komende coalitie ... periode gegeven de oorspronkelijke duur van 4 jaar "zitten en regeren".
  2. bijzonder ook vanwege externe studies die worden uitgevoerd op meerdere rechtzaak-dossiers zoals "Lucia de Berk" (ik opper een code naam zoals "Luciferra", zodat de naam van de betrokken en losgelaten persoon wordt bevrijd van al die "smet")
  3. bijzonder mede vanwege de snel gegroeide interesse voor een ander kiesstelsel - met toepassing van de beschikbare nieuwe instrumenten - die zeker veilig zijn als ze elke dag gebruikt worden (net als pinnen en telefoneren)
  1. buitengewoon is deze scharniertijd wegens de internationale bankencrisis die ingeeft dat het nooit meer goed komt ("tussen de oren"?)
  2. de aandacht die multinationals inmiddels voor zichzelf genereren is tevens een teken aan de wand ("the wall") die het ethisch reveil aangekondigt in 1999 bespoedigt
  3. en de euro heeft de Europese landen van zichzelf bewust doen worden - gelijk Nederland zo de Troonrede 2008 dit koninklijk aangeeft
nu nog even wereldkampioen voetbal worden omdat dit de beste promotie is om de arena's alhier eens drastisch op te knappen

toY, S'ace

notie naast de eerder genoemde buitenbeen HW denk ik ook aan FM, een internationale kei; en in het uiterste geval ben ikzelf ook beschikbaar als ik mijn prikbaard mag laten staan zo 't mij beliefd ;-) (al ben ik beter inzetbaar als luis in de p'els van de vernieu-wings)

actueel NOS: "Zakenkabinet - Een democratisch-utopische variant waarin topbestuurders met weinig partijbinding een kabinet vormen, dat welwillend wordt behandeld door het parlement. Zo’n kabinet moet dan per maatregel door overtuigingskracht een meerderheid verwerven. Dit democratische ideaal kan lijden onder het feit dat het gemakkelijker is om tegenstand te mobiliseren dan om dingen te veranderen"

toelichting: de nadelen die hier genoemd zijn gaan niet meer op als er een buitenbeentje aka zakenman ale premier kan worden geïnstalleerd (een extreem geval zou zelf de heer Dirk Scheringa kunnen zijn indien men bereid is de Johan Cruyff methode van lessen in het leven ter harte nemen daadwerkelijk toepast ten aanschouwing van het gehele volk) - inmiddels heb ik 3 profielen geschetst waarbij die van FM het meest verborgen is - al is de afkorting gelijk aan een "golf" op de "raad~i.o.".