Wednesday, February 2, 2011

Liefhebbers en Vrijwilligers

"Hoe je van het een op het ander komt en beter gaat zien door oefening"

dat kent u wel?

zo overkomt dat mijzelf diir eerst eens te scheiden profit en non-profit sector
heb je dan alles te pakken?
nee , je mist nog een groep ... immers non-profit is ee term die om en nabij het 0 punt opereert via allelei kunstgrepen het zo te illustreren voor het publiek.

Ergo, de groep die wij missen is de nega-profit sector waar nega het woord negatief inleidt ...
en we houden van positieve begrippen vandaar, nega-profit, dan lijkt het ook nog wat.

En dan is de oefening ingeleid, mede met resp. de heeren Cohen en Zalm in hun functies bij de uitspraken en verhoren die introduceren de Amateurs en de Falende Professionals (FaPros?).

Wat voor sectoren scharen zich daar mede?

Professionals (nu Duurzame prfessionals geheten of DuPros).
Vrijwilligers (sociale sector en zorgsector, alsmede horeca/kantines? schoonmaakdiensten?)
Liefhebbers
Junioren / Stagiares / Trainees / Tutors / Gezellen
Veteranen
Adspiranten - zie hier de wiki
Oudevandagen / Bejaarden / Hoog-bejaarden
etc.

Er is een heus verschil tussen vrijwilligers en liefhebbers te maken wanneer wij het begrip BESTUURDER gaan onderbrengen bij een van de genoemde groepen te begrijpen medelanders.

Een professional als de heer op Financiƫn (onze Pietje Bel?) wil werken aan de beterende samenleving en zijn handen uit de (CDA-)mouwen steken. Mediatechnisch doet hij het zeker niet onverdienstelijk.
Echter is hij een professional? Nee, dat is wel dhr. G. Zalm, die is professional bij een bankbedrijf net als recent de heren Bos en Balkenende bij accountant-bureaus (allen 750K/jaar?). Of zij met elkaar relaties en netwerken bewerken zal nu net de bedoeling zijn van de allocerende commerciele bedrijven in de profit-sector.

Pietje Bel is net als raadsleden en wethouders en burgemeesters in te delen bij de LIEFHEBBERS; ergo zij hebben de burger lief, hun virtuele medemens ter land, ter zee en in de lucht. En tegenwoordig ook op hun netwerken zoals de sociale netwerken.

En ik hoop dat Pietje Bel zich staande en drijvende houdt op de woelige baren.
Dan gloort er na de missie wellicht net zo een professionele baan als voor de heren, die het volk zo gemoedelijk kunnen toelachen.

"Boontje komt om zijn Loontje"

toY, S'ace