Saturday, March 21, 2009

Held Ring en het on-denk-bare D'enken

tja ~ toch maar de link naar J.L. in het NRC ...

en een inzending als mogelijk geplaatste reactie:

Ha Heer Heldring, via de punten van de spijkers in enig vlees keek ik omhoog naar de kop en het hamerende ijzer ... een steel en een hand ... de Hand van J.L. de columnist in "mijn" nrctje ... van zaterdag 22 maart (dus 21 maart want 22 is zon'dag dat er vanallesgebeurt "dat niet had moeten gebeuren" echt'er dan toch : het gebeurt! ) ... de lente is weer in het land ~ SPRING (TIJ?) is in the AIR.

Dus zit je op zaterdag "lekker" de krant te lezen om het contact met de wereld te onderhouden en daar is de krant dan ook voor ... met allerlei actualiteiten en met lieden die de spiker op zijn kop slaan ... echter ook wel op de "verhullende" wijze van een hele oude vooroorlogse man - die ook wel eens wijs uit de boom komt bomen over "toen het nog gezellig was".

Niet echt een reden om even wat toetsen als kogels af te schieten vanzefl - zeker niet als je je inspant als Amsterdams Ambtenaar in het vredige water en ook als adviseur van de Wereldeenheid, de Vredeseducatie en van bijv. MenS en United Spirits of Communities. Ter kennisgeving van veranderende energiën op aarde en ook wel van veranderende inzichten hoe je de democratie vorm kan geven. Was u al zover met een ander inzicht op "met het vingertje wijzen naar een ander" ...? Zomaar een vraag waar wij samen eens een duet op kunnen neerzetten in ons dagblad ... in onze ruimte ~ tijd ~ dynamiek (geen dynamieT - met de T van de frisse wind)

Met vrindelijk Groet en een Groene Lente gewenst, Cees de Groot, Bakkum aan Zee


later las ik een ander artikel in het verband van water/vrede/oor-log-boek-hou-ding:

een quote ... dient hier ook dhr. J.L. Heldring in zijn Heldere Denken met HellePen:

„Als je redenen zoekt om een oorlog te beginnen biedt water volop mogelijkheden. Maar als je vrede wilt zal water nooit een struikelblok z ij n ”, aldus de Israëlische waterdeskundige Uri
Shamir. Zo is het. Water zal nooit de échte reden voor een oorlog zijn, hooguit een excuus. Er zijn voldoende andere mogelijkheden om de waterschaarste het hoofd te bieden zoals beter waterbeheer en internationale samenwerking.


Waar ik nogmaals aan toevoeG - totdat enige Heren het ook beseffen en navenant communiceren - :
De Mens komt uit het water voort en bestaat zelf voor 78 % uit water; het bloed voor plm. 90% ; en water is niet slechts dampig, vloeibaar of hard en koud ... het is ook een elektrische geleider waar het Denken uit Voortkomt ... inclusief de Democratie en de Emotie Golven / Getijden ... (Ad-viserende CdG)